Довгий час користуюся запахом коріандра, при ловлі плотви та краснопірки на поплавок, віднедавна використовую поплавокіз бальси фірми Salmo із подовженим кілем. Отже, дану мелясу я використовую не в якості добавки до прикормки, кормлю я старим методом: розпареною пшеницею з добавленням сирого пшона, а в якості насадки, тобто складовою частиною насадки! Для того, щоб зекономити час і не стояти біля плити я запарюю пшеницю в термосі. Влітку я ловив на пшеницю з запахом коріандра, коріандр подрібнений купував на базарі і добавляв в розпарену пшеницю. Проте, це ефективно, коли ловиш на глибині до 0,5 м, оскільки при попаданні в воду, розсипний коріанд злітає із зерна і залишається на поверхні, на глибині в 2 - 3 метра майже не відчутний. Одного разу зіткнувся в риболовному магазині з даними мелясами, купив і зробив таку штуку. Закипятив воду (приблизно 0,450 мл), і влив туди вміст меляси з запахом коріандра, все добре перемішав і залив термос з пшеницею! Залежно від обєму термоса, знадобиться різний обєм меляси. Термос після цього кладу горизонтально, для того, щоб і верхній і нижній шар пшениці одночасно пропарювався і збільшити площу для розкривання зерна пшениці. Що дає такий метод пропарювання, пшениця вбирає запах коріанду розчинений у воді і тим самим зберігає його при потраплянні в воду на різний глубинах ловлі. Перший результат рибалки просто приголомшив мене, в порівнянні із попереднім методом запарювання. Перевіря в один і той самий час, що на пропарену пшеницю із додаванням подрібненого коріандра, що і на пшеницю запарену в воді з додаванням меляси. Результат на фото. Сьогодні, ще вискочив на рибалку і випробував заказаний товар, ловив на поплавок, насадка мотиль, перед закиданням занурив в мелясу із запахом анісу, улов - плотва 769 грам і це на річці Луга, де рибу всю винищили браконєри з електровудками. На фото перший улов за цим методом, рибалка в с. Шистів.
Достоинства: Відмінний запах коріандра і його стійкість, а також вязкість.
Недостатки: Немає.